MediaMarkt vervangt veelbesproken btw-actie

MediaMarkt vervangt veelbesproken btw-actie

MediaMarkt is gestart met een nieuwe actieweek waarin twintig procent korting wordt gegeven op bijna het hele assortiment. De nieuwe actie is de vervanger van de ‘btw weg ermee’-dagen.

De elektronicaketen maakt in ons land een verandering door. “En bij verandering hoort ook dat je soms afscheid neemt van zaken uit het verleden die iedereen kent”, zegt chief digital officer Ken Fontijn, die ook verantwoordelijk is voor marketing en campagnes.

De btw-actie is volgens Fontijn een icoon, maar leidde de afgelopen jaren tot veel vragen en onduidelijkheid bij klanten. Zo klaagden ze de afgelopen jaren dat prijzen voor de actie verhoogd zouden zijn.

De nieuwe actie laat volgens hem ‘niets aan duidelijkheid te wensen over’. Elke dag worden productcategorieën met twintig procent korting aan het actie-aanbod toegevoegd. Zo wordt opgebouwd naar het hoogtepunt op vrijdag, zaterdag en zondag, als op bijna alles twintig procent korting wordt gegeven.

Reacties

De vragen en onduidleijkheden in het verleden werden met name ingegeven doordat Medimarkt ervan verdacht werd de prijzen vóór de actie verhoogd te hebben. Dat kan nu natuurlijk nog net zo goed, dus waarom deze actie duidelijker zou zijn dan voorgaande, ontgaat me.

Geplaatst door Jan Janssen op 21 januari 2019 om 10:33

Precies, Jan Jansen, maar de nieuwe naam suggereert een andere benadering! Volksverlakkerij!

Geplaatst door Reinder Koornstrs op 21 januari 2019 om 14:06

Grote woorden vanaf de zijlijn. Er is al vaker bewezen dat prijzen niet doelmatig worden verhoogd. Excessen zijn er altijd.

Geplaatst door Karel Groenen op 23 januari 2019 om 07:16

grote onzin,. De prijzen zijn alweer verhoogd, gekeken naar een wasmachine die plotseling 100,- duurder is dan hij 2 weken geleden was. zijn ze bij de MM echt zo dom dat ze ons allemaal als "gek"verklaren en er wel weer intrappen? Waarom doet hier niemand iets aan? is toch echt misleiding op zijn minst

Geplaatst door jan janssen op 24 januari 2019 om 15:07

Telefoon voor mijn kleinzoon kostte 1 maand geleden 218 euro nu met de BTW actie 253 euro, hoezo misleiding?

Geplaatst door Mieke vd Rijk op 22 januari 2020 om 20:02

Laatste nieuws

RetailTrends