Vrijbuiter straks weer op vier vestigingen

Vrijbuiter straks weer op vier vestigingen

Vrijbuiter heropent komend voorjaar zijn winkel in Roermond. Daarnaast gaat ook de Rotterdamse vestiging van de nieuwe eigenaar Vervat vanaf half februari verder als Vrijbuiter.

De nieuwe eigenaar zegt dat uit onderzoek is gebleken dat het ook in het zuiden van het land zinvol is om weer een Vrijbuiter-vestiging te hebben. De winkel in Roermond telt zo’n tienduizend vierkante meter. Eerder heropenden de outdoorwinkels in Gouda en Zaandam hun deuren al. Met de naamswijziging van Vervat volgende maand zit Vrijbuiter weer op vier vestigingen, net zoveel als voor het faillissement vorig jaar.

De heropening van de vestiging in Noordoost-Nederland is ‘het volgende karwei’ voor dit jaar, stellen de nieuwe eigenaren. Daarmee doelen ze op de winkel in het Drentse Roden, die na het faillissement op slot ging. Dat is opvallend, omdat oud-eigenaren Ate van der Veen en Gerard Kremer van Vrijbuiter al lieten weten daar een nieuwe kampeerwinkel onder de naam Kampeerhal Roden te willen openen.

Bijna alle honderd schuldeisers van Vrijbuiter zijn inmiddels betaald, laten de curatoren weten in hun tweede faillissementsverslag. Huisbank ABN Amro heeft zijn restschuld weten terug te brengen van bijna tien naar twee miljoen euro, zegt curator Jan van Burg tegen RTL Z. De bank had vrijwel alle waardevolle onderdelen van de winkelketen in onderpand, en wist dankzij de verkoop daarvan de schade te beperken. Kampeerwinkel Vervat betaalde in oktober een kleine 2,3 miljoen euro voor de merkrechten, goodwill en voorraden van Vrijbuiter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!