'Groei fastfood in Nederland voorlopig niet ten einde'

'Groei fastfood in Nederland voorlopig niet ten einde'

Het aantal fastfoodrestaurants in Nederland is in de afgelopen vijf jaar met zeventien procent gegroeid. Vooral in grote steden en op hightrafficlocaties nam het aanbod fors toe, blijkt uit een nieuw rapport van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

Momenteel zijn er 422 vestigingen van fastfoodformules in ons land, tegenover 364 vijf jaar terug. Noord-Holland heeft, mede dankzij Amsterdam, de hoogste dichtheid van aantal fastfoodrestaurants met 3,2 per honderdduizend inwoners. In absolute aantallen telt Zuid-Holland met 114 vestigingen de meeste fastfoodzaken. Met name in Drenthe en Zeeland is het fastfoodrestaurant minder sterk vertegenwoordigd.

Bijna 85 procent van de fastfoodrestaurants in Nederland behoort tot een van de drie grote ketens McDonald’s, KFC en Burger King. In Overijssel is de dominantie van deze ketens het grootst, met slechts vijf procent die niet tot een van deze formules behoort. Flevoland, waar ‘slechts’ driekwart tot een van de grote drie behoort, heeft het meest gevarieerde aanbod.

De groei van fastfood zal de komende jaren toenemen, verwachten de samenstellers van het rapport. Dat komt volgens hen door de toenemende populariteit van maaltijdbezorging, maar ook door de expansiedrift van bestaande ketens en nieuwe toetreders op de markt. Binnen vijf tot zeven jaar zijn er naar verwachting zo’n vijfhonderd fastfoodrestaurants. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!