Zaanstad krijgt fabriek voor gerecyclede kleding

Zaanstad krijgt fabriek voor gerecyclede kleding

Worn Again wil een kleinschalige fabriek en showroom openen in Zaanstad. Het betekent de eerste locatie voor het Engelse technologiebedrijf, dat zich richt op verduurzaming van de kledingindustrie.

In de samenwerkingsovereenkomst staat vastgelegd dat Worn Again exclusief in Zaanstad experimenteert met de haalbaarheid van een 'eerste fase' van hun fabriek, met zicht op een volwaardige fabriek. In september 2020 moet de fabriek uiterlijk geopend zijn. Worn Again is naar eigen zeggen koploper als het gaat om het verwerken van gerecyclede kleding tot grondstoffen voor de textielindustrie. Zo heeft het bedrijf een techniek ontwikkeld waarbij van kunststof en cellulose weer nieuwe garens worden gemaakt.

De gemeente denkt dat de bouw van een eerste, kleinschalige fabriek internationale effecten kan hebben. Daarnaast kan de samenwerking met Worn Again bijdragen aan het verduurzamen van één van de meest verontreinigende industrieën ter wereld. "Door anders met onze kleding en andere textiel om te gaan, kunnen we heel veel milieuverontreiniging voorkomen en veel duurzamer met onze omgeving omgaan", zegt wethouder duurzaamheid en circulaire economie Sanna Munnikendam. Daarnaast geeft zij aan dat het een volgende stap is in het volledig sluitend maken van de textielketen: afgedankt textiel in meerdere stappen tot nieuwe grondstoffen verwerken. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!