Coffee Fellows verkoopt Nederlandse winkels

Coffee Fellows verkoopt Nederlandse winkels

De vijf Nederlandse vestigingen van Coffee Fellows gaan verder als franchisewinkels. De koffiezaken zijn overgenomen door de Nederlandse ondernemers Chiel Beckmann en Karel van Lange.

Het Duitse Coffee Fellows kwam in 2017 naar Nederland, maar kwam volgens Beckmann moeizaam van de grond. De aanpak was ‘te Duits’, zegt hij tegen het FD. “Wij gaan het concept aanpassen aan de Nederlandse markt en het vervolgens door het hele land uitrollen.” Het assortiment en de porties worden meer aangepast aan de lokale smaak en ook worden de Duitse modellen in marketinguitingen vervangen door Nederlandse.

Hoeveel voor de overname is betaald, zegt Beckmann niet. Coffee Fellows heeft momenteel vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Eindhoven en Enschede. Een locatie op station Utrecht Centraal sloot vanwege bouwwerkzaamheden al snel de deuren. Hoewel de Nederlandse filialen niet zo goed aansloegen als verwacht, zijn ze volgens Beckmann wel winstgevend.

Coffee Fellows is met 230 vestigingen naar eigen zeggen marktleider in eigen land. De formule ontstond twintig jaar geleden en is ook actief in België, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en Tsjechië.
 

Reacties 1


jan achter 5 feb, 14:39

Waarom staat de Coffee Felows van Tilburg er niet?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!