Na het vertrek van ceo Peter Plumb wil de Amerikaanse investeerder Cat Rock dat Just Eat fuseert met een branchegenoot. Hierdoor wordt het makkelijker een ‘ceo van wereldklasse aan te trekken’, zo schrijft de aandeelhouder in een open brief.

Met het benoemen van een nieuwe ceo wil Cat Rock voorkomen nogmaals met een 'niet passende ceo' in zee te gaan. Hiermee verwijst de aandeelhouder naar voormalig ceo Plumb, die enkele weken geleden besloot per direct op te stappen. Hij stond aan het roer van Just Eat sinds 2017 en wordt tijdelijk opgevolgd door Peter Duffy, die eerder eindverantwoordelijk was voor de klantrelaties bij de bezorgservice.

Door met een branchegenoot samen te gaan, hoopt Cat Rock een meer geschikte topman aan te trekken, waardoor Just Eat waardevoller wordt. “‘Helaas is uit recente ontwikkelingen gebleken dat de raad van bestuur op weg is om de ernstige fouten te herhalen die leidden tot de benoeming van de heer Plumb”, staat in de brief van de investeerder. Het deel dat de aandeelhouder van Just Eat in handen heeft, is ongeveer twee procent. 

De maaltijdbezorger heeft aangegeven hard op zoek te zijn naar een nieuwe ceo en de oproep van Cat Rock zeer serieus te nemen. Hier wordt meer over bekendgemaakt als er meer nieuws is.