HEMA en Albert Heijn openen gezamenlijke winkels

HEMA en Albert Heijn openen dit jaar twee pilotwinkels waar klanten voor producten van beide retailers terechtkunnen. Het gaat om twee stedelijke winkels van HEMA, waar Albert Heijn met een volledig assortiment verse en houdbare producten in komt.

De precieze locaties worden momenteel nog onderzocht en de details en exacte invulling worden de komende maanden uitgewerkt. HEMA maakte al eerder bekend te willen groeien door onder meer het aangaan van strategische partnerships. De pilot met Albert Heijn is ‘een belangrijke en eerste stap’ hiertoe in eigen land, stelt de winkelketen. “De groeistrategie van HEMA willen we ook in Nederland verder ontwikkelen met slimme, innovatieve concepten en partnerships”, aldus ceo Tjeerd Jegen.

Voor Albert Heijn is de pilot met HEMA een ‘verdere onderstreping’ van de ontwikkeling van gemakswinkels en foodservice in centrumlocaties van grote steden. “Twee geliefde Nederlandse merken die op één locatie gaan samenwerken en beiden zo dichterbij hun klanten komen te staan”, omschrijft ceo Marit van Egmond van de supermarktketen. Albert Heijn zet volgens haar steeds meer in op binnenstedelijke winkels met een invulling die specifiek op die doelgroep is gericht. Allerhande Kookt, tap to go en zelfscan zijn volgens haar ook voorbeelden daarvan.

HEMA opende eerder al een shop-in-shop bij het Londense warenhuis van Next. Daarnaast heeft de winkelketen een partnership met Apparel Group, dat de groei van HEMA in het Midden-Oosten verzorgt. 

Reacties 2


F. C. J. M. Koster 13 feb, 10:56

Beter laat dan nooit!


koos de jong 13 feb, 16:48

Albert Heijn moet inzetten op restaurants. Na je boodschappen een vorkje prikken. Dat heeft Jumbo goed gezien met het kopen van La Place. Dit gaat niet werken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!