Jumbo Foodmarkt laat boodschappen bezorgen door PostNL

Jumbo Foodmarkt laat boodschappen bezorgen door PostNL

PostNL neemt drie maanden lang de bezorging voor Jumbo Foodmarkt in Groningen op zich. Het gaat om een pilot, waarbij bezorgers boodschappen in de avonduren afleveren bij klanten in de stad en directe omgeving.

Bij de test zijn ook de Rijksuniversiteit Groningen en de gemeente betrokken. De partijen onderzoeken of door de samenwerking een bijdrage kan worden geleverd aan een schoner milieu en een betere verkeersveiligheid. Verder kijken Jumbo en PostNL in hoeverre de samenwerking tot meer efficiëntie leidt. Na de proef besluit Jumbo of er een vervolg komt.

Kostenvoordelen zouden geen rol spelen voor Jumbo. PostNL neemt het operationele proces van de supermarktketen over zodat die geen eigen bezorgdienst hoeft op te tuigen, licht projectleider Rolf Jansma van PostNL toe tegenover RTV Noord. “Maar het is niet zo dat dit voor Jumbo goedkoper is.”

Jumbo hoopt dat de proef bijdraagt aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Tegen 2020 wil de retailer die met vijftig procent hebben verminderd ten opzichte van 2008.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!