GrandVision koopt optiekketen van El Corte Inglés

Optiekconcern GrandVision neemt Óptica2000 over van de Spaanse warenhuisketen El Corte Inglés. De overname biedt de optiekketen nieuwe groeimogelijkheden en vergroot het marktaandeel van GrandVision in Spanje, zo laat het moederbedrijf van onder meer Eye Wish en Pearle woensdag weten.

Óptica2000 heeft 106 winkels in Spanje en twee in Portugal. El Corte Inglés zou de winkels verkopen om zijn schuld te verminderen, melden financiële bronnen aan zakenkrant CincoDías. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, is niet bekend.

Na de overname is GrandVision de preferred optical retail partner van de Spaanse warenhuisketen. De meeste filialen van Optica2000 zijn gevestigd in de warenhuizen van El Corte Inglés en daar komen er de komende jaren meer bij. Ook zegt GrandVision bestaande vestigingen te moderniseren.

Óptica2000 was vorig jaar goed voor een omzet van 83 miljoen euro, waarmee het de op drie na grootste optiekketen van het land is. GrandVision is al actief in Spanje met +Visíon. De twee merken blijven naast elkaar bestaan.

Het is voor het Nederlandse optiekconcern alweer de tweede overname van het jaar. In januari werd online brillenmerk Charlie Temple overgenomen. GrandVision is wereldwijd met meer dan zevenduizend winkels in ruim veertig landen actief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!