PSD2 van kracht: creditcardtoeslag verleden tijd

PSD2 van kracht: creditcardtoeslag verleden tijd

Retailers mogen voortaan geen toeslag meer rekenen als er wordt betaald met een creditcard. Het is een van de gevolgen van de nieuwe PSD2-betaalwet, die dinsdag in werking is getreden in Nederland.

Tot voor kort mochten winkels, webshops en andere bedrijven de daadwerkelijk gemaakte kosten die zij betalen voor betaaltransacties nog doorberekenen aan consumenten. Zo kwam het voor dat ze een toeslag van twee procent moesten betalen als ze online iets met de creditcard wilden aanschaffen.

Door de invoering van PSD2 kunnen consumenten bedrijven toegang geven tot hun betaalrekening. Daarmee krijgen ze inzicht in de betaalgegevens en kunnen ze op basis daarvan hun diensten aanbieden, zoals het uitvoeren van online grensoverschrijdende betaalopdrachten of het bieden van inzicht in uitgaven en inkomsten in een digitaal huishoudboekje.

Verder gaat PSD2 gepaard met extra beveiligingseisen om de veiligheid van het betalingsverkeer te waarborgen. Zo moeten bedrijven die de nieuwe innovatieve diensten willen aanbieden een vergunning hebben van De Nederlandsche Bank en komen ze onder toezicht te staan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!