FNV sleept 'cowboy' Picnic voor de rechter

FNV sleept 'cowboy' Picnic voor de rechter

FNV spant een rechtszaak aan tegen online supermarkt Picnic. Volgens de vakbond bespaart de supermarkt miljoenen door zijn personeel niet volgens de supermarkt-cao te betalen.

Door de supermarkt-cao structureel niet toe te passen, krijgt het personeel twee euro per uur te weinig loon, stelt FNV. De vakbond gaf Picnic tot vrijdag de tijd om met voorstellen te komen voor verbetering van het cao, maar de online supermarkt liet vanmorgen via Radio 1 weten geen gehoor te geven aan dit verzoek.

Picnic stelt als tegenreactie op de eisen van het FNV dat zijn werknemers niet binnen de supermarkt-cao vallen en dat de cao achterhaald is. De online super zegt op de verschillende wensen van hun medewerkers te willen faciliteren. “Wij betalen wel toeslagen, maar die passen bij onze werkzaamheden en het ritme van de operatie”, zegt medeoprichter Michiel Muller. De supermarkt-cao hoort volgens hem in het museum. “In supermarkten zie je bijvoorbeeld in het weekeinde alleen scholieren werken en geen vaste krachten. Dat zal nooit de bedoeling zijn geweest.”

Picnic geeft aan zelf met zijn personeel in gesprek te gaan voor het maken van arbeidsafspraken, die beter aansluiten bij de huidige tijd. De FNV neemt hier echter geen genoegen mee en betrekt een derde partij in het spel, die een oordeel over de situatie velt. De vakbond gaat de zaak met vertrouwen tegemoet. “Picnic is in alles een supermarkt en noemt zich ook zo”, meldt bestuurder Marianne Jakkers. “De mensen die er werken hebben recht op een fatsoenlijk loon en andere arbeidsvoorwaarden. Het bedrijf is nu een cowboy in de sector en concurreert met andere supermarkten ten koste van zijn medewerkers.”

Reacties

Picnic zorgt voor duizenden banen en zonder winkels kan je ze moeilijk een supermarkt noemen. Dan moeten de medewerkers van BOL en Coolblue etc. ook volgens de Supermarkt CAO betaald worden.

Geplaatst door Wim Jansen op 21 februari 2019 om 10:31

Een E-supermarkt is ook een supermarkt en behoort om die reden (ten minste) te voldoen aan de basisregels voor primaire arbeidsvoorwaarden. Dat Picnic in gesprek wilt gaan met hun personeel zou een pré zijn om de secundaire arbeidsvoorwaarden in goed overleg af te stemmen maar staat los van wettelijke basisafspraken.

Geplaatst door Rein Donselaar op 21 februari 2019 om 11:00

Sinds wanneer moet je als werkgever verplicht meedoen aan een CAO?

Geplaatst door Henk Vis op 21 februari 2019 om 11:24

Laatste nieuws

RetailTrends