DHL vreest machtspositie PostNL en Sandd op pakketmarkt

Pakketbezorger DHL is bezorgd om de ‘machtspositie’ die PostNL straks gaat innemen op de pakketmarkt. PostNL maakte deze week bekend zijn concurrent Sandd over te nemen, waardoor het bedrijf monopolist wordt in ons land.

De overname zorgt ervoor dat PostNL vrijwel de gehele markt voor briefbezorging in handen krijgt. DHL vreest hierbij om zijn eigen positie, omdat het bedrijf verwacht dat post- en pakketmarkt meer naar elkaar toegroeien. 

DHL vindt dat de fusie een ‘gezonde marktontwikkeling van de pakketmarkt’ in de weg zal staan. De keuzevrijheid voor consumenten en bedrijven wat betreft het bezorgen van pakketjes wordt hierdoor beperkter, vindt het pakketbedrijf. Daarnaast denkt DHL dat de fusie innovatie in de weg zit, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid.

Onderzoek ACM
Autoriteit Consument en Markt (ACM) start een onderzoek naar de overname van Sandd door PostNL. De toezichthouder geeft aan binnen enkele maanden uitspraak te doen.

De week maakte PostNL bekend voor 130 miljoen euro postbezorger Sandd over te namen. Er zijn op dit moment ongeveer negentienduizend werknemers bij Sandd in dienst en PostNL heeft gezegd dat zestienduizend hiervan een baan bij het bedrijf krijgt aangeboden.  

Reacties 2


Marion Vermaas 27 feb, 03:00

Slechte ontwikkeling. Zo blij net dhl die normale prijzen kan afgeven, lager dan post nl en perfecte service.
Zou zeker iets tegen gedaan moeten worden.


Victoria Hermandad ramirez 28 feb, 04:48

Ik ben verdrietig. Post bezorger van Sandd al bijna 5 jaar.ik wil geen Post -Nl. Mijn Sandd wel.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!