Ahold Delhaize mag twee Amerikaanse supermarkten terugkopen

Ahold Delhaize mag twee Amerikaanse supermarkten terugkopen

Ahold Delhaize heeft twee winkels overgenomen van de Amerikaanse supermarktketen SuperValu. Daarbij gaat het om vestigingen die tweeënhalf jaar geleden nog door Ahold en Delhaize werden verkocht om hun fusie mogelijk te kunnen maken.

Omdat de winkels binnen drie jaar na de overname door SuperValu weer worden verkocht, was er toestemming nodig van de Federal Trade Commission. SuperValu zegt dat de omzet van de winkels direct na de overname een sterke daling liet zien. Het lukte ondanks ‘aanzienlijke inspanningen’ niet om klanten terug naar de supermarkten te trekken.

SuperValu was van plan om de winkels te sluiten, als er geen koper gevonden kon worden. Er zou een groot aantal potentiële kopers zijn benaderd. Toen er geen alternatieve gegadigde bleek, stemde SuperValu in met de nieuw deal met Ahold Delhaize.

Ahold Delhaize zegt de winkels open te willen houden en erin te willen investeren. De filialen bevinden zich in de staten Virginia en West Virginia. Het Nederlands-Belgische supermarktconcern stootte in 2016 ruim tachtig winkels af om toestemming van de Amerikaanse toezichthouder te krijgen voor hun fusie.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends