Jumbo ziet ruimte voor honderd Vlaamse supermarkten

Jumbo ziet ruimte voor honderd Vlaamse supermarkten

Jumbo verwacht eind dit jaar met drie supermarkten van start te gaan in België. Volgend jaar komen er daar twaalf tot vijftien bij en op termijn ziet de Nederlandse keten potentie voor honderd vestigingen in Vlaanderen. “Als we naar België en Vlaanderen komen, dan menen we het”, zegt managing director Peter Isaac van Jumbo België tegenover Gondola.

De eerste Belgische supermarkt van Jumbo opent in november zijn deuren in Pelt. De retailer heeft geen moeite om goede locaties te vinden, maar vergunningen zorgen nog weleens voor vertragingen. “De eerste drie winkels zullen nieuwbouw zijn, bij de andere winkels zullen er ook overnames van bestaande panden zijn”, aldus Isaac.

Jumbo begint zijn Belgische avontuur met traditionele supermarkten. Later komen daar de formules Jumbo City en Foodmarkt bij. Ook ziet het bedrijf kansen in Brussel en Wallonië, maar daarvoor zijn nu geen concrete plannen.

Het beeld van Jumbo als prijsvechter, klopt volgens Isaac niet helemaal. Ook het assortiment en de service moeten de supermarktketen aantrekkelijk maken voor de Belgische consument, stelt hij. “We willen niet alleen op de prijs de nadruk leggen.”

Reacties

Denk dat vooral Delhaize veel van Jumbo te vrezen heeft: duur prijsimago en service blijft achter bij AH. Jumbo zou weleens vlug marktaandeel kunnen afsnoepen van Delhaize als ze het slim spelen

Geplaatst door John Michiels op 27 februari 2019 om 12:11

Laatste nieuws

RetailTrends