Fietsbranche zet voor het eerst meer dan een miljard om

Voor het eerst in vier jaar zijn in Nederland meer dan een miljoen nieuwe fietsen verkocht. De omzet uit de verkoop bedroeg meer dan een miljard euro. Een record dat voor een groot deel te verklaren is door de prijsstijging van een gemiddelde fiets, maar ook door de lange zomer en grote interesse in e-bikes.

De gemiddelde verkoopprijs van een nieuwe fiets was vorig jaar 1.207 euro. Dat is bijna tweehonderd euro meer dan in 2017. De prijsstijging is voornamelijk toe te schrijven aan de e-bike. Niet alleen de omzet uit e-bikes steeg, maar ook het aantal verkochte exemplaren steeg met veertig procent. Waar er in 2017 nog 294 duizend nieuwe e-bikes werden verkocht, werd dat in 2018 opgeschroefd naar 409.400 fietsen.

RAI Vereniging en BOVAG stellen dat de elektrische fiets de standaard wordt. De populariteit van de e-bike, die onder meer wordt gebruikt als transportfiets, mountainbike of bakfiets, zorgt ervoor dat de traditionele stadsfiets van de troon is gestoten. In 2017 was 42 procent van de verkoop nog een stadsfiets, vorig jaar betrof dat 34 procent. Daarmee verplaatst de stadsfiets zich steeds meer richting de nichemarkt, aldus de brancheorganisaties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!