Plussizeketen Belloya start deels door

Het Belgisch-Nederlandse modelabel Belloya krijgt mogelijk een tweede leven. De goodwill en inventaris zijn verkocht aan iemand die een gedeelte van de bedrijfsactiviteiten wil voortzetten, zo blijkt uit het faillissementsverslag van de plussizeketen.

De nog onbekende koper heeft zestienduizend euro betaald voor de overname. Daarbij gaat het onder meer om de handelsnamen, e-mailadressen en winstpotentie. De bedoeling is om soortgelijke kleding als Belloya te verkopen via de bestaande kanalen.

Curator Erick Quaars heeft de voorraden nog niet verkocht. Er zijn door meerdere gegadigden een bod uitgebracht, maar die lagen onder de taxatiewaarde van zo’n 448 duizend euro. Ze krijgen nu een kans ene hoger bod uit te brengen, terwijl de curator ook naar andere partijen zoekt die bereid zijn een ‘reëel’ bod uit te brengen.

Retourkosten
Belloya, dat in 2016 bij de start vier winkels opende, werd een maand terug failliet verklaard. De retailer was in 2018 goed voor een omzet van ruim 930 duizend euro bij een verlies van 860 duizend euro.

De financiële problemen zijn volgens de oprichters  ontstaan nadat de logistieke partner de samenwerking had beëindigd en Belloya met een duurdere partij in zee moest gaan. Daardoor zag het bedrijf zich genoodzaakt de kosten van de retouren door te berekenen naar de klant, waarna de omzet sterk terugliep. Ook liep de verkoop terug nadat was besloten de website in te richten als outletstore, waar de kleding met korting werd verkocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!