Jumbo-personeel kan terecht bij 'meldpunt intimidatie'

Jumbo-personeel kan terecht bij 'meldpunt intimidatie'

Vakbonden FNV en CNV hebben een online meldpunt geopend voor distributiemedewerkers van Jumbo. Aanleiding zijn signalen die de bonden hebben ontvangen over de druk op het personeel om het eenzijdige arbeidsvoorwaardenpakket van de supermarktketen te tekenen.

Jumbo besloot vorig jaar om een eigen arbeidsvoorwaardenregeling (AVR) in te voeren in plaats van de supermarkt-cao te volgen. Daarvoor moest de retailer alle werknemers apart langs met een formulier om een handtekening op te halen, maar volgens de bonden ging dit ‘niet zonder slag of stoot’. Personeel klaagt volgens hen over de dwingende wijze waarop managers en teamleiders werknemers benaderen om te tekenen. Met het meldpunt willen FNV en CNV inventariseren of sprake is van intimidatie op grote schaal. 

De directie van Jumbo vindt op zijn beurt dat de werknemers geïntimideerd worden door de vakbonden. Ze bespelen het personeel van de supermarktketen met de mededeling dat een cao nog een mogelijkheid is en in dat geval het personeel vijf procent meer salaris krijgt, stelde cfo Ton van Veen in het AD. “Dit is pure intimidatie, die vijf procent is niet waar. De cao komt niet terug, echt niet.”

Jumbo maakte maandag bekend dat medewerkers die de AVR nog niet hebben getekend, met terugwerkende kracht een loonsverhoging van 2,5 procent krijgen als zij dit alsnog doen. Ruim tachtig procent van het personeel heeft de regeling al getekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!