Traplopende bezorgrobot voor Walmart en Pizza Hut

Traplopende bezorgrobot voor Walmart en Pizza Hut

Logistiekbedrijf FedEx heeft een eigen bezorgrobot gelanceerd die retailers moet ondersteunen bij sameday-delivery. De zogenoemde SameDay Bot wordt vanaf komende zomer getest bij verschillende winkelketens in de Verenigde Staten.

De robot heeft zes wielen en kan maximaal zestien kilometer per uur rijden. Dankzij camera's en lasersensoren kan de robot over de stoep navigeren en daarbij voetgangers en obstakels vermijden. Ook kan het voertuig de assen van zijn wielen optillen, waardoor hij stoepranden en trappen kan beklimmen. De SameDay Bot is ontwikkeld in samenwerking met Dean Kamen, die eerder een traplopende rolstoel voor Segway creëerde.

Met de robot kunnen retailers bestellingen van klanten die in de buurt wonen op dezelfde dag thuisbezorgen. Gemiddeld woont volgens het logistiekbedrijf meer dan zestig procent van de klanten van retailers binnen vijf kilometer van een winkellocatie, wat de potentie van ‘on-demand hyperlokale levering’ aantoont. FedEx werkt voor de pilotfase samen met onder meer Walmart, Pizza Hut, Target, Lowe’s en Walgreens.

De robot wordt nu al getest tussen verschillende kantoorlocaties van FedEx. Later volgen pilots in meerdere Amerikaanse steden, te beginnen in Memphis, Tennessee.


 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends