Odin opent volledig vegetarische conceptstore

Odin opent volledig vegetarische conceptstore

De winkel van Odin aan de Ceintuurbaan in Amsterdam verkoopt vanaf maandag alleen nog producten die volledig vegetarisch zijn. In de zogenoemde vegetarische conceptstore zegt het bedrijf met de klant in gesprek te willen en te kijken hoe er aan een meer plantaardige toekomst gewerkt kan worden.

In Nederland zijn er maar een paar winkels die uitsluitend honderd procent vegetarische levensmiddelen verkopen, stelt directeur Merle Koomans van den Dries. "En onze producten zijn ook nog eens honderd procent biologisch." Het motto van de winkel, die officieel opent tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, is '100% veggie 100% bio'.

De biologische supermarktketen zegt antwoorden te zoeken op vragen als ‘Hoe zou het zijn als we een hele winkel niet alleen 100% biologisch, maar ook 100% vegetarisch inrichten?’ Klanten worden uitgenodigd om mee te denken over dit soort vraagstukken. Vorig jaar bleek uit een enquête onder de coöperatieleden al dat 32 procent geheel vegetarisch eet. Daarnaast gaf 42 procent van de 647 respondenten aan maximaal twee keer per week vlees of vis te eten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!