Livera opent eigen winkels op hightrafficlocaties

Livera opent eigen winkels op hightrafficlocaties

Livera opent komende zaterdag twee nieuwe vestigingen in Utrecht. Eén wordt geopend door een franchisenemer, de ander door het lingeriebedrijf zelf. Het is de vierde eigen winkel van Livera, vertelt directeur Ruud Jacobse tegenover RetailTrends.

Livera nam sinds 2016 al drie winkels over en opent nu een vestiging volgens een nieuw winkelconcept in Hoog Catharijne. “Tot vier à vijf jaar geleden waren we een echte inkooporganisatie. Nu zijn we meer een retailbedrijf met franchisenemers”, zegt Jacobse.

De eigen winkels worden geopend in grote steden, op locaties die een te groot risico vormen voor zelfstandig ondernemers. Livera wil hen laten zien dat de formule ook daar werkt. “Als het goed gaat, kunnen we heel snel ook in andere steden op hightrafficlocaties openen.”

Livera heeft momenteel honderd winkels, maar volgens de directeur nog een onvoldoende landelijke dekking. Vooral in de Randstad ziet hij nog groeikansen. “En ik vind dat je als franchisegever moet weten wat er in het veld gebeurt. Daar kom je het beste achter als je dat met je eigen winkels en mensen ervaart.” Op den duur ziet hij ruimte voor 140 vestigingen in ons land.

Lees op RetailTrends meer over de nieuwe koers van Livera, die Victoria's Secret ouderwets moet laten lijken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!