Amsterdams winkelcentrum wordt stukje bij beetje gerenoveerd

Er is nog geen uitzicht op de vernieuwing van het sterk verouderde winkelcentrum dat is gelegen aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Het retailgebied kampt hier al jaren met leegstand. De gemeente wil het gebied de aankomende tijd stapsgewijs moderniseren. 

Het gebied in Amsterdam moet volgens de gemeente uitgroeien tot een ‘nieuw stedelijk centrum met volop ruimte om te wonen, winkelen, uitgaan en werken’. Zij voerde eerder gesprekken met de vereniging van eigenaren van het winkelcentrum en een ontwikkelaar over het creëren van een regionaal winkelcentrum, culturele voorzieningen en woningen. De gesprekken liepen echter op niets uit en zijn inmiddels beëindigd. 

Fred Schulp, voorzitter van de vereniging van eigenaren, betreurt het vastlopen van de gesprekken, meldt hij aan Vastgoedjournaal. “Onder eigenaren en winkeliers is er breed draagvlak voor de ontwikkeling tot een regionaal winkelcentrum, waarbij onder andere detailhandel aan het winkelcentrum zou worden toegevoegd”, vertelt Schulp. De gemeente gaat de aankomende tijd samen met de eigenaren van het winkelcentrum en ondernemers verdere mogelijkheden voor renovatie onderzoeken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!