Univé doet handvol winkels op slot

Univé doet handvol winkels op slot

Univé brengt het aantal winkels in de regio Zuid-Nederland terug van 21 naar zestien. Dat is een gevolg van de fusie van twee regionale divisies van de verzekeraar, medio vorig jaar.

Univé Rivierenland en Univé Het Zuiden smolten vorig jaar samen tot Univé Zuid-Nederland, dat nu een werkgebied kent dat Zeeland, Zuid-Limburg, Brabant en delen van Utrecht en Zuid-Holland beslaat. Daarop besloot de nieuwe regionale divisie de geografische verdeling van de winkels kritisch onder de loep te nemen. Daaruit bleek dat in sommige gebieden het aantal bezoekers van de winkels terugliep of sprake was van een onnodig hoge winkeldichtheid, terwijl de behoefte aan meer fysieke aanwezigheid zichtbaar was in groeigebieden. Als gevolg hiervan sluiten eind deze maand de vestigingen in Barendrecht, Rosmalen en Gorinchem. Ook de winkels in Leidsche Rijn en Zeist gaan op slot.

Later dit jaar zullen elders bestaande winkels sluiten en nieuwe openen. Zo sluiten de locaties in Veldhoven en Geldermalsen en staan openingen gepland in Eindhoven en Tiel. De nieuwe spreiding van de winkels biedt de juiste balans tussen ‘lokale aanwezigheid en relevant aanbod’, zegt bestuurder René van Gils. "De rol van de winkels is en blijft cruciaal voor de persoonlijke wijze waarop we hun onze dienstverlening willen bieden."

Vorig jaar sloot Univé al negen winkels in Gelderland en Overijssel, omdat de digitalisering van diensten die overbodig maakte. Maar Univé is niet structureel bezig zijn winkelnetwerk af te bouwen, benadrukte manager merk & communicatie Robert de Ruiter onlangs tegenover RetailTrends. “Aan de ene kant sluiten we winkels omdat de behoefte er niet meer is, maar er komen ook nog nieuwe locaties bij.” Winkels horen volgens hem bij het dna van Univé en zullen altijd blijven.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!