Vrijbuiter-opvolger in Roden staat in de startblokken

Vrijbuiter-opvolger in Roden staat in de startblokken

Kampeerhal Roden opent eind deze maand de deuren in het voormalige pand van Vrijbuiter. De nieuwe kampeerwinkel opereert naar eigen zeggen tegen fors lagere kosten dan zijn voorganger.

Kampeerhal Roden komt onder leiding te staan van Richard Kremer en Harmjan Poel, beiden voormalig inkopers van Vrijbuiter. In totaal bestond de inkoopafdeling van Vrijbuiter de laatste jaren uit vijftien mensen, stipt Kremer aan in het Dagblad van het Noorden. “Dat is natuurlijk veel te duur, wij gaan het met een veel kleiner team doen.” Bovendien is een fors lagere huur voor het pand bedongen, vult Poel aan. “Al met al zullen onze vaste lasten een stuk lager liggen dan bij de Vrijbuiter het geval was.”

De nieuwe kampeerhal heeft dertig vaste medewerkers aangetrokken, aangevuld met zo’n veertig parttimers. De winkel moet ‘weer een beleving worden’, zegt Kremer. Vrijbuiter was volgens hem de laatste jaren zijn ziel kwijtgeraakt. “De producten waren te duur, sfeer en sprankeling ontbrak. Dat moet allemaal weer terug.”

Kampeerhal Roden wordt onder meer uitgerust met een restaurant, een grote tuinmeubelafdeling in samenwerking met buurman De Vries XL en een hengelsportafdeling van achthonderd vierkante meter. Het assortiment bestaat uit vijftienduizend producten. Een webshop komt er vooralsnog niet. De opening staat gepland op 30 maart.

Vrijbuiter werd vorig jaar failliet verklaard en deels overgenomen door branchegenoot Vervat. Die heropende de winkels in Gouda en Zaandam, terwijl binnenkort de vestiging in Roermond volgt. De locatie in Roden, waar Vrijbuiter ooit begon, werd als enige niet overgenomen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!