'Biologische producten relatief fors in prijs gedaald'

'Biologische producten relatief fors in prijs gedaald'

De prijs van biologische voedingsmiddelen in Nederlandse supermarkten is de afgelopen vijf jaar steeds lager geworden ten opzichte van niet-biologische. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 115 biologische producten bij dertien supermarkten en vier biowinkels.

Worden de biologische winkels niet meegerekend, dan zijn biologische producten gemiddeld 63 procent duurder dan de niet-biologische variant. Als de biowinkels wel worden meegeteld, dan bedraagt het verschil 75 procent. Vijf jaar geleden waren biologische producten nog twee keer duurder dan niet biologische producten. Biologische huismerkproducten zijn vaak goedkoper dan reguliere A-merkproducten, blijkt verder uit het onderzoek. 

Dirk is de goedkoopste keten op het gebied van biologische producten, gevolgd door Vomar. Biologische ketens Natuurwinkel en Odin komen als duurste uit de bus. Soms is het prijsverschil te verklaren doordat het om verschillende merken gaat, maar ook producten van hetzelfde merk kunnen sterk in prijs verschillen. Zo kost een pak espressobonen van Bio+ bij DekaMarkt drie euro meer dan bij zusterketen Dirk.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends