Rotterdam krijgt speciaal dc tegen voedselverspilling

Rotterdam krijgt speciaal dc tegen voedselverspilling

De gemeente Rotterdam stelt een bedrag van honderdduizend euro beschikbaar voor een initiatief rondom voedselverspilling. De organisaties Leger des Heils en Community & Voedselsurplus willen een speciaal distributiecentrum openen waar overgebleven voedsel van onder meer supermarkten, bakkers en groenteboeren wordt verzameld en vervolgens vervoerd naar voedselbanken en opvangplekken, schrijft Trouw.

Voor het initiatief Shareaty moet één van de vestigingen van het Leger des Heils in de Rotterdamse wijk Zevenkamp worden omgebouwd tot dc. Volgens het Leger des Heils Rotterdam wordt er zoveel eten gedoneerd dat de organisatie niet alles kwijt kan.  

Directeur Johan Koeman stelt dat de organisatie wel eens wordt gebeld door een winkel die bijvoorbeeld kratten bloemkool over heeft, terwijl er op dat moment al genoeg groente op voorraad is. “Al die bloemkolen belanden dan in de prullenbak, terwijl er genoeg organisaties zijn die het konden gebruiken”, stelt hij. “Zonde." 

De komst van Shareaty moet ervoor zorgen dat producten niet in de prullenbak verdwijnen, maar worden ingevroren en vervolgens worden vervoerd naar andere stichtingen en maatschappelijke organisaties. Verder moet het dc ervoor zorgen dat alle voedselbanken en opvangplekken precies genoeg ontvangen.


Changemakers in Retail op 23 mei
Changemakers in Retail is een event van RetailTrends over verandering en kansen. Staan voor product, merk, consument, werknemers en de wereld biedt kansen voor groei en onderscheidend vermogen. Waar kan jouw bedrijf het verschil maken? Kom donderdag 23 mei 2019 naar de Metaal Kathedraal in Utrecht en ontmoet pioniers en krijg praktische handvatten voor nieuwe businessmodellen, innovatie en leiderschap. Maak nu gebruik van het early bird-aanbod, waarbij je twee tickets krijgt voor de prijs van één. Deze actie loopt nog tot en met 23 maart. Ga naar de website voor meer informatie en om je aan te melden: changemakersinretail.nl.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends