'BCC krijgt er Franse zusterketen bij'

'BCC krijgt er Franse zusterketen bij'

Fnac Darty wil de Franse winkelketen Nature & Découvertes overnemen. Het moederconcern van BCC is daarover in exclusieve onderhandelingen met eigenaarsfamilie Lerigner, schrijft Le Figaro.

Nature & Découvertes heeft zo’n honderd winkels verspreid over Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en Zwitserland. De verkoper van cadeau- en vrijetijdsproducten is goed voor een jaaromzet van tweehonderd miljoen euro. Fnac Darty zou interesse hebben omdat het assortiment met onder meer speelgoed, decoratie en keukenartikelen complementair is op het bestaande elektronica-aanbod. Daarnaast zou er veel overlap zijn tussen het klantenbestand van beide bedrijven.

De overname past ook bij het nieuwe locatiebeleid van de BCC-moeder. Fnac Darty wil zich met kleinere winkels op centralere locaties vestigen. De vestigingen van Nature & Découvertes zijn gemiddeld zo’n 330 vierkante meter en bevinden zich in stadscentra.

Fnac Darty was vorig jaar in de Benelux goed voor een omzet van 936 miljoen euro. In totaal zette het concern 7,5 miljard euro om, bij een winst van 150 miljoen euro.

Reacties 1


Ton Bos 27 mrt, 14:04

Nature & Decouvertes is een prachtige formule en zou wederom een aanwinst kunnen zijn voor alle grote steden en bijv The Mall of the Netherlands. Ik weet dat het eerder is geprobeerd in Amsterdam en realiseer mij de taalproblemen mbt het uitgebreide assortiment( bijv boeken). Gezien de traffic in Frankrijk en de groeiende groep consumenten die belangstelling heeft voor dit type aanbod, hoop ik op een hernieuwde poging in NL.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!