Albert Heijn neemt online gezondheidsplatform over

Albert Heijn neemt online gezondheidsplatform over

Albert Heijn is de nieuwe eigenaar van FoodFirst Network. Dat is een onlineplatform waarop abonnees onder meer advies krijgen op het gebied van bewegen en gezonde voeding.

De overname is volgens de supermarktketen een volgende stap in het meer centraal stellen van een gezonde levensstijl. Naar verwachting wordt de transactie in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond. De partijen gaan daarna de mogelijkheden voor het platform uitwerken. FoodFirst Network blijft ook na de overname actief als zelfstandig platform en behoudt zijn eigen merk en organisatie.

Albert Heijn nam al eerder initiatieven voor het stimuleren van gezonde voeding. Zo werd er een voedingswaardendashboard geïntroduceerd en uit verschillende producten suikers geschrapt. “Met de overname van FoodFirst Network kunnen we onze rol ten aanzien van gezondheid in Nederland verder invullen”, meldt ceo Marit van Egmond van Albert Heijn. “De kennis die wij met het bedrijf in huis halen is relevant voor onze klanten en voor ons als bedrijf.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!