FNV: 'Alle logistiek Jumbo-werknemers behouden cao-rechten'

FNV: 'Alle logistiek Jumbo-werknemers behouden cao-rechten'

De medewerkers van de Jumbo-distributiecentra behouden hun cao-rechten. Ook ontvangen ze met terugwerkende kracht de 2,5 procent salarisverhoging. Dat laat de FNV weten. Jumbo zegt verrast te zijn door dit bericht. 

FNV-bestuurder Ali Aklalouch stelt dat Jumbo afgelopen jaar vroeg aan zijn distributiemedewerkers om afstand te doen van de cao en mee te gaan met de Jumbo-regeling. “Dat mocht helemaal niet. Jumbo moet als deelnemende partij de cao toepassen op al het personeel”, vertelt FNV-bestuurder Ali Aklalouch. De vakbonden hadden gedreigd met een rechtszaak. “Onder druk wordt alles vloeibaar”, zegt Aklalouch.

Volgens de FNV-bestuurder heeft Jumbo nu bevestigd dat de distributiemedewerkers hun bestaande cao-rechten behouden, ook na 1 april. De salarisverhoging die vanaf 26 februari 2019 was toegekend, wordt met terugwerkende kracht uitbetaald. Wat rest is een kleine minderheid van honderd werknemers die voor de cao tekende via een keuzeformulier. Het is nog niet duidelijk of zij uiteindelijk de loonsverhoging ook ontvangen.  

Jumbo laat in een reactie weten op geen enkele wijze afspraken te hebben gemaakt met de bonden. De supermarktketen stelt dat door inzet van de centrale ondernemingsraad nu 97,5 procent van de medewerkers voor de Jumbo-regeling heeft gekozen, en niet door de inzet van de vakbonden. De overige 2,5 procent van de werknemers heeft aangegeven voor de oude cao te kiezen en ziet hiermee vrijwillig af van de 2,5 procent loonsverhoging. In de Jumbo-regeling blijven de oude rechten van de cao gewaarborgd.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!