Gezonde maaltijdboxbezorger Ekomenu haalt kapitaal op

De bezorger van maaltijdpakketten Ekomenu heeft de afgelopen weken ruim honderdduizend euro groeigeld opgehaald. De komende maand moet daar nog minstens tweehonderdduizend euro bij komen.

Ekomenu profileert zich als een dienst voor gezonde maaltijdpakketten. De startup heeft tot nu toe bijna een miljoen maaltijden bezorgd en wil met het groeikapitaal zijn concept verder uitbouwen. De afgelopen twee jaar hebben uitgewezen dat het concept werkt, stelt oprichter Jack Stroeken. “Zowel economisch als maatschappelijk heeft Ekomenu veel potentie.”

Ekomenu hoopt in totaal uit te komen op drie- tot vijfhonderdduizend euro aan groeigeld. Daarmee wil de maaltijdboxbezorger investeren in marketing, IT en business development. "De markt voor innovatieve food en health-oplossingen groeit de komende jaren naar schatting naar een miljard euro, Ekomenu speelt in op die trend”, aldus Stroeken.

Ekomenu werkt nauw samen met biologische supermarktketen Ekoplaza. Tweeënhalf jaar terug nam het concept de activiteiten van Streekbox over. Ekomenu claimt voor hetzelfde geld duurzamer te zijn dan marktleiders HelloFresh en Allerhande Box.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!