Rotterdamse supermarktketen landt in Amsterdam

Rotterdamse supermarktketen landt in Amsterdam

Supermarktketen Sahan hoopt binnen vijf jaar uit te groeien naar tien winkels in Nederland. Binnenkort opent in Amsterdam de zevende vestiging, zegt eigenaar Zeki Sahan tegenover het AD.

De Turkse supermarktketen heeft momenteel vier vestigingen in Rotterdam, één in Schiedam en één in Waalwijk. Het bedrijf is goed voor een assortiment van tienduizend producten, waarvan de helft Nederlands is, en een jaaromzet van twintig miljoen euro. De groei moet volgens hem ‘niet te hard’ gaan. “We moeten flink investeren in het opleiden van personeel, want zonder eigen mensen groei je niet en raak je je formule kwijt.”

Zeki zegt alleen nog supermarkten te runnen die qua omvang en moderniteit niet onderdoen voor andere ketens. Zo richt Sahan zijn pijlen sinds een aantal jaar nadrukkelijk op niet-Turken. “Het lijkt vanzelfsprekend dat Jumbo voor iedereen is, wij worden altijd omschreven als Turkse supermarkt”, stelt hij. “Anderen denken dat ze hier niets te zoeken hebben, maar als ze eenmaal binnen zijn, vinden ze het hier fijn, vers en goedkoop.”

Reacties

Ik vraag me af hoe dit soort winkels hun groente en fruit vaak 25 tot 50% goedkoper kunnen aanbieden dan bijvoorbeeld AH met zijn enorme inkoopkracht. Deze winkels moeten het vooral hebben van groenten en fruit en zullen toch ook gewoon winst maken op hun producten of maakt AH Megawinsten hier op.

Geplaatst door Bert Ysfogel op 16 april 2019 om 12:45

Idd Bert en wat denk je van het vlees.
Bij ah kip 500 gr 6 euro
Daar 10 kg 11 euro.

Geplaatst door Frits Vries op 16 april 2019 om 21:53