Coolcat ondergebracht bij zusterketen America Today

Retail Beheer, de eigenaar van modeketen America Today, realiseert een doorstart voor Coolcat. Het plan is ‘een nieuwe verkoop- en winkelstrategie’ te ontwikkelen voor de kledingketen van Roland Kahn.

De komende weken worden gesprekken gevoerd met de verhuurders en panden waarin de tachtig Coolcat-winkels zijn gevestigd. Afhankelijk van de uitkomsten daarvan wordt bekeken hoeveel vestigingen openblijven. De activiteiten van Coolcat worden per 1 mei overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Tot die tijd vindt de verkoop in de winkels plaats onder leiding van de curator.

Van de verschillende gegadigden had Retail Beheer volgens de curator de beste papieren. “We hebben willen voorkomen dat de naam Coolcat zou verdwijnen, omdat vooral online blijkt dat het merk nog steeds springlevend is”, reageert bestuurder Jaco Scheffers van Retail Beheer.

Met de deal valt Coolcat onder een andere bv van het overkoepelende Coolinvestments van oprichter Roland Kahn. De kledingketen werd in maart failliet verklaard. Coolcat maakte al sinds 2015 verlies.
 

Reacties 12


Machiel R 18 apr, 12:01

en dit laat onze overheid gewoon gebeuren?

Dit is toch gewoon een ordinaire sanering op kosten van iedereen behalve Coolinvest.


Kaatje Dekker 18 apr, 12:48

Dit gebeurde ook bij MS Mode. Van de oude garde word afscheid genomen zo kom je van de dure werknemers af


W. G. 18 apr, 12:55

Is dat dan niet een probleem van wet/regelgeving rond o.a. personeel? De verdiensten van cao's betalen zich op deze morbide wijze uit in de markt als de boel te ver onder druk komt te staan. Ook werknemers moeten ondernemers in loondienst zijn, daar hoort ook flexibiliteit in overeenkomsten en inkomen bij. Een ondernemer grijpt echt niet voor de lol naar een dergelijke oplossing.


gekke Henkie 18 apr, 13:16

Weer het zelfde als bij MS Mode in 2016!!
Daaaag personeel en weer door.!!!!


Machiel R 18 apr, 15:14

Helemaal juist W.G., daar is winst te halen maar in Den Haag praten ze er jaren over, bereiken doen ze echter niets.
Maar naast dat het schandalig is voor het personeel worden er zo nog veel meer partijen gedupeerd. Schandalig.
Maar een kat in het nauw.......


Erik Rijvak 18 apr, 18:09

Schaamteloos.


Jurre F. 18 apr, 21:42

Er zitten veel voor veel minder achter de tralies. De rechtvaardiging eist daar ook een plek voor de bendeleden van Coolinvestments!


Frits Vries 19 apr, 10:02

Laatste jaren veel ketens "EXPRESS"failliet .
Die daarna op een slinkse manier doorstarten.
Lees v/d...blokkerholding...ms/coolcat....boekenvoordeel/euroland.
En nu natuurlijk nu op is op


HERMAN Loykens 19 apr, 10:31

Vroeger werd alles in Amerika verheerlijkt. Daar onder ook het feit dat je eerst tenminste een keer failliet moest zijn gegaan, om te worden aangezien als een ervaren ondernemer. Nu wij Amerika niet meer verheerlijken, moeten we ook maar snel terug naar onze eigen normen en waarden, waaronder faillissement kritisch wordt beoordeeld en de betrokken ondernemer daarvoor verantwoordelijk wordt gesteld, met alle (financiële) gevolgen daar aan verbonden.


Paul Hoornbach 19 apr, 11:28

Ik vind het zo vreemd dat de gewone mens het bedrijfsleven en de politiek niet meer vertrouwd. ???? Wettelijk kan iets wel kloppen, maar in gevallen als deze klopt de wet dus niet. Hoeveel kleine, hardwerkende leveranciers van Cool Cat zijn de dupe van deze boekhoudtruc, want meer is het niet......toch?


H G 19 apr, 13:03

Retail Beheer had volgens de curator het beste bod op Coolcat. Voor de holding Coolinvestment maakt het niet uit of Retail Beheer een bod van 1 euro of van 100 miljoen euro uitbrengt. Het is dus voor Retail Beheer een fluitje van een cent geweest om een winnend bod uit te brengen. Een van de beginselen van goed koopmansgebruik is het realiteitsbeginsel. T.z.t. moet de curator zijn faillissementsverslag uitbrengen. Kan gelijk getoetst worden of het bod van Retail Beheer voldoet aan het realiteitsbeginsel.


P O 19 apr, 15:39

Los van alle prepack issues hierboven benoemd is het de vraag of het merk zo springlevend is. Alleen maar online verkoop is het niet rendabel te krijgen. Daarvoor is de structuur van de organisatie te ouderwets en te traag. En dat is de crux. CC is ouderwets en niet in staat in een snel veranderende markt te opereren en mee te doen met de grote spelers.
Accepteer gewoon dat niemand zit te wachten op CC. Ook niet na een doorstart!!

Oh ja, en waar verkocht CC online zo goed? Bij vd.nl. Ook alweer een onderdeel van de Coolinvest holding...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!