The Seafood Shop gooit handdoek in de ring

De Amsterdamse viswinkel The Seafood Shop heeft besloten zijn deuren per direct te sluiten. Dat besluit volgt nadat de gemeente heeft laten weten dat de winkel geen vis voor directe consumptie meer mag verkopen.

De gemeente Amsterdam besloot vorig jaar al dat The Seafood Shop op slot moest, maar de retailer tekende daar bezwaar tegen aan. Het bestuur heeft nu laten weten dat de winkel wel open mag blijven, maar moet stoppen met de verkoop van eten voor consumptie ter plekke. ‘Dat is een wassen neus, want geen enkele viswinkel kan de huur nog betalen als klanten niet ook een haring of kibbeling ter plekke mogen eten’, reageert The Seafood Shop op de eigen Facebook-pagina.

Amsterdam vindt dat The Seafood Shop een horecagelegenheid is, wat in strijd is met het bestemmingsplan van het pand in de Leidsestraat. De winkel noemt dat opmerkelijk, omdat dat zou betekenen dat alle viswinkels in de stad een fastfoodrestaurant zijn, terwijl daar niet tegen wordt opgetreden. ‘Wij zouden daarmee de eerste viswinkel van Nederland zijn waar je geen harinkje mag eten en dat is voor ons onacceptabel’. 

Het stadsdeel Centrum laat weten dat dit besluit niet gaat over één viswinkel, maar over het gehele winkelaanbod in de binnenstad. De afgelopen jaren zijn steeds meer winkels zich als horeca zijn gedragen en bewoners ervaren dat als een negatieve ontwikkeling, stelt het stadsdeel. ”We zijn blij met een viswinkel in de binnenstad, maar we willen niet dat ze zich als snackbar gedragen”, aldus bestuurder Ilse Griek.
 

Reacties 6


Leon Dorsey 24 apr, 11:45

Fijne "linkse"stad is dat toch!
Een Staat in een Staat, gruwelijk.


Jurgen de Groot 24 apr, 12:20

Dom, dom, dom dom................
Eindelijk weer een zaak van enig niveau in de "sjieke" Leidsestraat, maar nee
een oliedom stadsbestuur beslist anders.


Bert Ysfogel 24 apr, 13:10

Het is verheugend dat de gemeente Amsterdam prioriteiten weet te stellen. Deze viswinkel stond waarschijnlijk boven aan in de top 600.


Hans Bonefaas 24 apr, 13:57

Wat een zelf ingenomen beslissing.
Als stad moet je juist dol enthousiast zijn dat er nog ondernemers zijn die flink investeren. Dit Amsterdamse beleid is gewoon ondernemers weg jagen. En straks weer klagen dat de leegstand niet aan te zien is. GEMEENTE doe je ogen open.


loedertje retail 24 apr, 16:27

Triest, wat een onzin, inderdaad de enige viswinkel waar dit niet is toegestaan, Amsterdam schaam je........


Yvonne van 25 apr, 09:00

Belachelijk! In elke viswinkel kan je een haring eten. Dat hoort bij een viswinkel. Nu weer een winkel sluiten, hoera voor de afgeplakte ramen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!