Supermarktketen Franprix zet bezorgrobots in

Supermarktketen Franprix zet bezorgrobots in

De Franse retailer Franprix gaat een jaar lang testen met robotbezorging in Parijs. Bij succes wordt de pilot uitgerold naar meerdere winkels.

Het gaat in eerste instantie om een test in één vestiging in het dertiende arrondissement van de Franse hoofdstad. De robots hebben twee wielen en zijn voorzien van een koffer met een inhoud van dertig of veertig liter. De voertuigen kunnen 25 kilometer afleggen en worden in eerste instantie ingezet om boodschappen te dragen voor oudere of minder mobiele mensen.

De bezorgrobots zijn ook uitgerust met een ‘follow me’-knop. Via visuele herkenningstechnologie kan het voertuig de klant daardoor op straat en in de winkel volgen. De robots gaan voorlopig niet zelfstandig de straat op, omdat Franprix daarvoor geen toestemming heeft. Ze worden daarom vergezeld door een medewerker van de supermarktketen.

Franprix heeft de robots ontwikkeld in samenwerking met TwinswHeel. In de toekomst hopen beide partijen dat die ook kunnen worden ingezet om online bestelde boodschappen thuis te bezorgen.
 

RetailTrends