The Seafood Shop gaat toch in de tegenaanval

The Seafood Shop gaat de juridische strijd aan met de gemeente Amsterdam. De viswinkel wil zo het opgelegde verbod op de verkoop van vis voor directe consumptie van tafel krijgen.

The Seafood Shop maakte woensdag bekend zijn deuren te sluiten, omdat de huur niet meer op te brengen zou zijn zonder de omzet uit visverkoop voor consumptie ter plekke. Daarop ontving de retailer naar eigen zeggen duizenden steunbetuigingen. Bovendien bleek er bereidheid voor een initiatief om via crowdfunding de kosten voor een juridische procedure bij elkaar te krijgen, terwijl ook leveranciers lieten weten daaraan te willen bijdragen. 

Advocaat Raoul Meester van The Seafood Shop is positief gestemd over de juridische kansen. "Het valt in onze ogen juridisch moeilijk vol te houden dat een viswinkel de bestemming fastfood moet hebben in plaats van detailhandel", stelt hij. Hij noemt de kans van slagen van de rechtszaak daarom reëel.

De gemeente Amsterdam besloot vorig jaar al dat The Seafood Shop op slot moest, maar de retailer tekende daar bezwaar tegen aan. Het bestuur liet daarop weten dat de winkel wel open mag blijven, maar moet stoppen met de verkoop van eten voor consumptie ter plekke. Volgens de gemeente draait de kwestie niet om één specifieke winkel, maar om het gehele winkelaanbod in de stad. De afgelopen jaren zijn steeds meer winkels zich als horeca gaan gedragen en bewoners ervaren dat als een negatieve ontwikkeling, stelt het stadsdeel Centrum. 
 

Reacties 1


Matthieu Vinkesteyn 26 apr, 12:33

De kortzichtigheid, halsstarrigheid en tunnelvisie van de Gemeente Amsterdam is werkelijk 'mind blowing'. Ja, een Engelse term zodat toeristen dit onderdeel ook begrijpen...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!