PostNL komt met apart sorteercentrum voor kleine pakketten

PostNL komt met apart sorteercentrum voor kleine pakketten

PostNL bereikt volgend jaar een piek in zijn investeringen rondom pakketbezorging. Die gaan onder meer naar een apart sorteercentrum voor kleine pakketten, dat in 2021 open moet gaan.

De sorteeroplossing voor kleine pakketten, die op een centrale locatie in Nederland moet komen, is volgens PostNL ‘sterk geautomatiseerd en 24/7 operationeel’. Dat moet leiden tot lagere sorteerkosten. Omdat kleine pakketten op dit moment goed zijn voor circa veertig procent van het totale volume, kan dit sorteercentrum de distributiecapaciteit volgens het pakketbedrijf aanzienlijk verbeteren. De uitbreiding moet verdere groei realiseren, waarna de investeringen worden afgebouwd.

Het pakkettenbedrijf van PostNL is in de afgelopen vijf jaar met bijna honderd procent gegroeid en bezorgt inmiddels 251 miljoen pakketten per jaar. Tot aan 2022 rekent het bedrijf op een jaarlijkse omzetgroei van tien procent voor de pakketdivisie. Iets meer dan de helft van de totale omzet van PostNL komt nu al via webwinkels. “PostNL speelt een sleutelrol in de sterke groei van e-commerce in de Benelux”, aldus ceo Herna Verhagen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!