The Seafood Shop gaat 'sowieso procederen'

The Seafood Shop heeft al vijftienduizend euro opgehaald met een crowdfundingsactie. Dat meldt Het Parool. De actie werd opgezet door een van de klanten van de Amsterdamse viszaak. The Seafood Shop maakte twee weken geleden bekend zijn deuren te sluiten, omdat het van de gemeente Amsterdam een verbod had gekregen om vis voor consumptie te verkopen. Door het verbod kan de viszaak de huur van het pand niet meer betalen.

Het doel van de crowdfundingsactie is om dertigduizend euro op te halen. Het geld dat is ingezameld gaat de viswinkel gebruiken voor de juridische procedure tegen de gemeente Amsterdam. "We gaan sowieso procederen, ongeacht of het streefbedrag gehaald wordt of niet", zegt eigenaar Pepijn de Visscher. Eerder doneerde de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten duizend euro voor de actie. De vereniging is bang dat er geen enkele viswinkel meer opent in Amsterdam als de gemeente besluit dat visconsumptie in de winkel niet mag.

De advocaat van de viswinkel, Raoul Meester, denkt dat kans groot is dat de procedure slaagt. "Het valt in onze ogen juridisch moeilijk vol te houden dat een viswinkel de bestemming 'fastfood' moet hebben in plaats van 'detailhandel', stelt Meester.

Reacties 2


Leon Dorsey 9 mei, 16:39

Ik hoorde dat Burgerjuf Halsema binnenkort gaat lunchen met
Kim Jong-un !


Bert Ysfogel 10 mei, 02:09

Mooie winkel die echt onderscheidend is van de rest van het aanbod in omgeving. Gemeente Amsterdam zijn stel idioten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!