Nike lanceert scantool voor juiste schoenmaat

Nike lanceert scantool voor juiste schoenmaat

Nike heeft zijn nieuwe digitale tool Nike Fit op de markt gebracht. Consumenten kunnen daarmee hun voet scannen met hun smartphone, om zo hun exacte maat te bepalen.

Nike Fit maakt gebruik van een combinatie van computervisie, datascience, machine learning en kunstmatige intelligentie. De app meet de volledige vorm van beide voeten en verzamelt daarbij informatie van dertien punten. Gebruikers krijgen vervolgens hun eigen ‘unieke voetdimensie’, die zij kunnen opslaan in het profiel. Wie voor een ander wil winkelen, kan de gastmodus inschakelen.

Consumenten die hun voetdimensie eenmaal hebben opgeslagen, zien bij het zoeken naar schoenen in de app geen volledige serie meer. Alleen de schoenen in hun maat voor die specifieke schoen wordt getoond. Zoekt de gebruiker vervolgens naar een andere schoen, dan wordt die mogelijk in een andere maat getoond. Zo werkt een hardloopschoen het beste als die wat meer aansluit, terwijl een sportschoen wat losser mag zitten. 

Drie op de vijf mensen dragen de verkeerde schoenmaat, stelt Nike. Deels komt dat volgens het sportmerk omdat het systeem dat de industrie gebruikt om de maat te bepalen verouderd is. 

Bekijk op RetailTrends een video van Nike Fit.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends