Sissy-Boy laat miljoenenschuld na, Belgische tak verkocht voor één euro

Sissy-Boy laat miljoenenschuld na, Belgische tak verkocht voor één euro

Het schuldbedrag dat Sissy-Boy na zijn faillissement achter heeft gelaten, loopt op naar ruim achttien miljoen euro. De schuld bij kredietverstrekker ABN Amro komt neer op zo’n 5,2 miljoen euro, blijkt uit het eerste faillissementsverslag.

Daarnaast heeft de fiscus een vordering van ruim 1,2 miljoen euro bij de curatoren ingediend. Verder meldt het verslag dat 250 schuldeisers bij elkaar zo'n 12,4 miljoen euro te goed hebben van de modeketen. De uiteindelijke schuld valt naar verwachting nog hoger uit, omdat ook het UWV en eventuele andere preferente crediteuren hun vordering nog moeten indienen.

Het bedrag dat Termeer Groep, waaronder Sissy-Boy vorige maand een doorstart maakte, heeft voor de modeketen komt uit op ruim drie miljoen euro. Het grootste gedeelte hiervan was voor de voorraad, waar twee miljoen euro voor werd berekend. De personeelskosten na de overdracht worden geschat op 600 duizend euro. Op het moment van faillissement waren er 621 mensen in dienst van het bedrijf. De Belgische tak van Sissy-Boy werd door het moederbedrijf van Sacha en Manfield voor een symbolisch bedrag van één euro overgenomen.

Sissy-Boy werd vorige maand failliet verklaard en maakte vervolgens een doorstart onder de vleugels van Termeer Groep. Het familiebedrijf zei toen zoveel mogelijk van 45 winkels van de modeketen open te willen houden.
 

Reacties 1


P. K. 28 mei, 21:56

Waarom is Brand Retail Group Holding B.V. (58602208) nog niet in surseance, c.q. waarom hebben (steun) crediteuren het faillissement nog niet aangevraagd?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!