'Ierse speelgoedketen Smyths in 2020 naar Nederland'

De Ierse speelgoedketen Smyths Toys wil nog steeds naar Nederland komen. Vermoedelijk gebeurt dat in 2020, zegt vastgoedadviseur Colliers International desgevraagd.

Colliers, dat Smyths adviseert, liet in januari 2018 weten dat de speelgoedketen naar Nederland gaat uitbreiden. Smyths wil op korte termijn dertig winkels van duizend tot drieduizend vierkante meter openen, werd toen gezegd. Sindsdien was het stil.

Of Smyths nog steeds aan dertig filialen denkt en waar die dan zouden moeten komen, kan Colliers nu niet zeggen. "Dat gaan we pas in 2020 opnieuw bepalen."

Smyths heeft ruim tweehonderd winkels in Ierland, Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In de laatste drie landen werd vorig jaar door Smyths Toys "R" Us overgenomen. 

Er is veel beweging in speelgoedland. Intertoys maakte in maart een doorstart en hoopt met een nieuwe strategie snel weer winstgevend te worden. Euretco, het moederbedrijf van onder meer Hubo en Intersport, begint een nieuwe speelgoedketen met zeven voormalige Intertoys-ondernemers.

Reacties 4


Ricardo Witteveen 29 mei, 14:28

Daar zijn ze weer; de ik-kom-misschien-morgen-retailers van deze wereld!
Eerst zien dan geloven!


Barry Philips 29 mei, 20:55

Nederland is geen land voor gigantisch grote winkels, het verleden heeft uitgewezen dat toys xl en toys’r’us geen succes zijn geworden. Ik geloof meer in de groep die zich heeft aangesloten bij euretco. Lekker lokaal en een persoonlijke touch aan het concept geven!


L Z 31 mei, 11:27

Is beter als overgenomen worden door een investeerder, ken deze jongens en zijn zeker goed


Reinder Koornstra 31 mei, 17:43

Het lijkt me dat er geen markt meer tegen de tijd dat ze zich hier vestigen. Daarbij, waar ook grote winkels een oplossing zijn, in de speelgoedsector met alle internationale merken je veel te kwetsbaar!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!