Belsimpel heeft zijn Engelstalige website gelanceerd. Het is de eerste stap naar het verkennen van de buitenlandse markt. Naast een Engelstalige website, staat ook een Duitstalige versie op de planning. 

Het meeste werk werd aan de achterkant verzet. "We hebben ons volledige platform meertalig moeten maken. Vooral technisch was dit echt een grote klus. Doordat we dit voor elkaar hebben gekregen is het verder internationaal uitrollen van Belsimpel echt een flinke stap dichterbij", vertelt oprichter Jeroen Doorenbos.

Met de huidige (bèta)versie van de nieuwe website gaat Belsimpel nog niet de grens over. De nieuwe site is in eerste instantie bedoeld om klanten die niet of onvoldoende Nederlands spreken te bereiken. Het is de bedoeling dat Belsimpel eind 2019 nog de Duitse markt betreedt, zegt product owner Floris Schakelaar tegen Emerce. De landen die daarna volgen zijn België, Engeland, Oostenrijk en Zwitserland.

Als Belsimpel naar het buitenland gaat, zal dat onder een andere merknaam zijn. Wat die naam gaat worden, is nog niet bekend. Het bedrijf financieert zijn expansie naar het buitenland uit eigen middelen.