Decathlon opnieuw in de clinch met Zuid-Holland

Het ziet ernaar uit dat Decathlon in Zuid-Holland opnieuw een teleurstelling te verwerken krijgt. Al vijf jaar is de Franse retailer bezig om zijn ‘try and buy’-concept naar zowel het Schiedamse sportpark Harga te brengen als naar het Forepark. De provincie staat de bouw daarvan echter niet toe.

De eerdere reden om de bouw af te wijzen is omdat het concept niet onderscheidend genoeg zou zijn. De provincie wil dat winkels zich in de centra van de steden vestigen om leegstand daar te voorkomen en staat grootschalige detailhandel buiten het centrum daardoor niet toe. Decathlon was het niet eens met deze uitspraak en ging in beroep bij de Raad van State om het besluit van de provincie ongedaan te laten maken. Die bepaalde dat de provincie een nieuw besluit moet nemen.

Dat besluit wordt halverwege deze maand genomen, maar het ziet ernaar uit dat de sportwinkelketen de zaak niet gaat winnen. Na heroverweging vinden Gedeputeerde Staten dat de beoogde vestigingen van Decathlon niet bijdragen aan de doelstelling van de provincie om ‘vitaliteit, kracht en aantrekkelijkheid’ van de centra te versterken. De uitspraak wordt nog met Provinciale Staten besproken voor een definitieve uitspraak gedaan kan worden.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!