Marktplaats introduceert samen met PostNL verzendtool

Marktplaats introduceert samen met PostNL verzendtool

PostNL en Marktplaats lanceren een verzendtool om de verzending van producten makkelijker te maken. Dankzij de tool worden verzendlabels direct aangeleverd en verzendkosten inzichtelijk gemaakt. Daarnaast ontvangen zowel koper als verkoper een track & trace-code in de chat van Marktplaats, zodat beide partijen hun pakket in de gaten kunnen houden.

De verzendtool is ontwikkeld met behulp van feedback van Marktplaats-gebruikers. Daaruit bleek dat gebruikers het verzendingsproces op het platform omslachtig vonden. Marktplaats besloot daarom in samenwerking met PostNL het gemak te verhogen. “Het is nu net zo makkelijk handelen met iemand aan de andere kant van het land als met iemand in de buurt”, meent Annemarie Buitelaar, directeur van het platform.

De samenwerking tussen PostNL en Marktplaats werd in november vorig jaar al aangekondigd. Alleen was toen nog onduidelijk hoe de dienst eruit zou zien. De introductie van de tool past naar eigen zeggen binnen de reeks nieuwe ontwikkelingen van Marktplaats, waardoor gebruikers meer direct binnen de online-omgeving kunnen regelen. 
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends