Nestlé maakt productieproces inzichtelijk

Nestlé maakt productieproces inzichtelijk

Nestlé gaat met behulp van blockhaintechnologie de transparantie over zijn producten verhogen. In een eerste proef begin volgend jaar wordt inzichtelijk gemaakt hoe de melk van de boerderijen in Nieuw-Zeeland de weg aflegt naar de fabrieken van de Zwitserse voedselfabrikant. 

De tweede pilot heeft betrekking op palmolie die afkomstig is uit de Verenigde Staten. De experimenten worden gedaan in samenwerking met het blockchainplatform OpenSC. Nestlé zegt het eerste grote voedingsmiddelenbedrijf te zijn dat op deze manier met blockchaintechnologie test. "Het is een belangrijke stap in de richting van de volledige openheid van onze toeleveringsketens", stelt Benjamin Ware van Nestlé. Hij meent dat hiermee de lat voor transparantie en verantwoorde productie wereldwijd hoger wordt gelegd.

Verder wil Nestlé naar eigen zeggen dat consumenten kiezen voor producten die op een verantwoordelijke manier zijn geproduceerd. In 2017 maakte de voedselfabrikant met IBM Food Trust de ‘productreis’ al eerder inzichtelijk. Er werd toen gebruikgemaakt van blockchaintechnologie om voedsel en drank door de toeleveringsketen te traceren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!