Na acht jaar streep door hypermarkt bij Steenwijk

Na acht jaar streep door hypermarkt bij Steenwijk

Er komt toch geen hypermarkt langs de A32 bij Steenwijk, in de kop van Overijssel. In plaats daarvan komt er een Family Fun Zone, melden De Stentor en RTV Oost.

Al acht jaar werd er gesproken over de komst van de megasupermarkt. Supermarkten en andere ondernemers maakten herhaaldelijk bezwaar. De Raad van State zette in 2017 een streep door de plannen, maar de Raad ging later akkoord nadat de gemeente aanpassingen had doorgevoerd.

De verwachting was toen dat de bouw snel zou beginnen, maar de gemeente ziet nu toch in dat de hypermarkt niet goed is voor de binnenstad. "We willen allemaal graag een aantrekkelijke, compacte en leefbare binnenstad. Wanneer er een hypermarkt zou zijn gekomen met soortgelijke winkels, dan zou dat niet goed zijn geweest voor het centrum van Steenwijk", zegt wethouder Bram Harmsma tegen RTV Oost.

Bij een Family Fun Zone moet volgens de projectontwikkelaar gedacht worden aan een hotel, restaurants en andere horeca-activiteiten. De komende maanden wordt de precieze invulling duidelijk.

Reacties

Beter laat dan nooit maar wel meer dan 10 jaar een slot geweest op particuliere investeringen in de binnenstad. Thanks.

Geplaatst door Olaf Busch op 16 juli 2019 om 23:02

Ach ja. Gewoon de tijd stil laten staan . In de stad Lviv , net zo groot als Amsterdam, zijn de laattse 4 jaren een stuk of 8 Hyper marches gekomen en de binnenstad is er alleen maar beter van geworden . Meer Leuke winkels. Maar ga gerust door hoor met 7 BH winkels , 8 Brillen boeren , 15 Kappers. !!

Geplaatst door Bram Reiziger op 18 juli 2019 om 18:54

Laatste nieuws

RetailTrends