Lidl mag geen hypermarkt bij Zevenaar openen

Lidl mag geen hypermarkt openen bij Zevenaar. De Raad van State heeft definitief een streep gezet door het plan voor zo'n megawinkel.

De supermarktketen wilde een hypermarkt van 4900 vierkante meter openen op industrieterrein Tatelaar, vlak bij de A12. Maar de gemeente gaf daar geen vergunning voor, omdat ze geen detailhandel buiten het centrum wil. De rechtbank gaf de gemeente gelijk.

Lidl meent dat de megawinkel er wel mag komen, omdat de term 'hypermarkt' in het bestemmingsplan staat. Dat laatste valt volgens de Raad van State niet te ontkennen. Maar daarin wordt niet toegelicht wat er precies onder een hypermarkt moet worden verstaan. In de praktijk zullen er veel supermarktartikelen worden verkocht en daarmee is de winkel in strijd met het bestemmingsplan, oordeeelt de hoogste bestuursrechter.

Daarmee wacht Nederland nog steeds op de eerste hypermarkt, een type winkel dat onder meer is te vinden in België, Frankrijk en Spanje. In 2019 sneuvelde al een plan voor een hypermarkt langs de A32 bij Steenwijk.

Reacties 2


Machiel R. 13 mei, 11:41

Zou inderdaad zonde zijn de lokale middenstand hiermee de nek om te draaien maar hebben ze dat al niet gedaan door een Outlet te gaan bouwen bij Zevenaar. Voor mijn gevoel politiek incapabele mensen daar.


Rob-Jan Van der Steenwerken 16 mei, 14:27

Er moet juist meer detailhandel buiten het centrum komen. Met gratis parkeren. De binnenstad is onbegaanbaar gemaakt voor automobilisten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!