Banken en aandeelhouders verlichten zorgen Beter Bed

Banken en aandeelhouders verlichten zorgen Beter Bed

Beter Bed heeft een akkoord met zijn banken gesloten en krijgt zeven miljoen euro van drie grote aandeelhouders. Het beddenbedrijf was in problemen gekomen door zijn Duitse dochterbedrijf Matratzen Concord, dat kampt met de naweeën van een gifschandaal.

Vanaf september gelden er nieuwe convenanten voor Beter Bed, waarbij rekening wordt gehouden met de problemen in Duitsland. Voor het eind van het jaar stoot Beter Bed Matratzen Concord geheel of gedeeltelijk af, meldt het bedrijf in een kwartaalupdate. Diverse partijen zijn geïnteresseerd.

Matratzen Concord kwam in de problemen nadat chemieconcern BASF eind 2017 had gemeld dat schuimmatrassen door een productiefout te veel van de giftige stof dichloorbenzeen bevatten. Uiteindelijk bleek er geen gevaar voor consumenten, maar die lieten de matrassen vervolgens links liggen. 

Reacties 1


Peter Matras handelaar 19 jul, 18:44

Hmm dubieuze reden, het “gif schandaal” heeft de helé branche getroffen omdat Basf bijna heel Europa voorziet van schuim maar bij Concord gaat in eens de tent op z’n gat? En Beter bed zelf dan met zijn eigen matras merken? en alle andere matras leveranciers? Ik ken er geen 1 die hierdoor failliet is gegaan... wel een heel makkelijke reden om een extra geld los te krijgen bij je investeerders.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!