Het beste van RetailTrends: week 29

Het beste van RetailTrends: week 29

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Vijf vragen over de verkoop van Agrimarkt aan Jumbo
Na 49 jaar valt het doek voor Agrimarkt. De kleinschalige supermarktformule in het zuidwesten van het land wordt overgenomen door Jumbo. Vijf vragen en antwoorden.

Van aardappelverwerker tot grote speler in de erotiekbranche
Erotiekhandelaar Eric Idema neemt met zijn bedrijf EDC (EasyToys.nl) de webshops van Beate Uhse over. In één klap wordt hij zo een grote speler in Frankrijk en Duitsland. "De Beate Uhse Groep. Toen ik begon, was dat de naam waar je tegen opkeek, daar zei je u tegen. Met een heel rijke historie. En die neem je nu dan over. Die zit straks in Veendam. Het is een beetje onwerkelijk."

Het nieuwe tijdperk van Bruynzeel Keukens
Een keuken schaf je niet zo snel online aan, maar dat betekent niet dat digitaal geen rol speelt in de branche. Bruynzeel Keukens nam de webervaring nadrukkelijk mee in de ontwikkeling van zijn nieuwe retailformule. Net als het twijfelachtige imago van de branche overigens. “In de omslag naar vaste prijzen zijn wij een trendsetter.”

Groen slaat de klok in deze pop-upwinkel van Louis Vuitton
"Het valt niet mee om groen te zijn", zong Kermit de Kikker ooit. Bij Louis Vuitton hebben ze daar minder problemen mee. De pop-upwinkel van het Franse luxemerk in New York is helemaal in die kleur ondergedompeld.

Is Bookaroo een zegen voor de boekhandel?
Bookaroo, een verkoopsite van lokale boekhandels, gaat door. Het doel was in twee weken tijd tienduizend boeken te verkopen en dat is gelukt. Zo'n 350 boekhandels zijn inmiddels bij de site aangesloten. Maar er klinkt ook kritiek: het levert nauwelijks iets op.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!