Rituals heeft deze week in Haarlem zijn grootste winkel tot nu toe geopend. Het filiaal is bijna driehonderd vierkante meter groot en te vinden op de Barteljorisstraat. Op dit moment staan er geen openingen van andere grotere locaties op de planning, maar 'er wordt altijd gekeken naar de mogelijkheden voor uitbreiding', laat een woordvoerder van het cosmeticamerk weten.

Rituals had eerder een pand op de Grote Houtstraat in Haarlem. Deze is inmiddels gesloten. In de nieuwe winkel zijn onder meer pashokjes en er is een groter kledingassortiment te vinden. Daarnaast kunnen klanten hun shampoo en conditioner laten personaliseren. Deze zogenoemde 'hair temple' is momenteel in een aantal geselecteerde winkels te vinden.

Eerder was het filiaal in het Belgische Wijnegem, met 220 vierkante meter, de grootste winkel van Rituals. Die winkel opende eind vorig jaar. Het cosmeticamerk heeft inmiddels zo’n 750 vestigingen in 27 landen.

Rituals opende deze week zijn eerste winkel in Hongkong, waarmee de eerste sprong naar Azië is gemaakt. "Dit is onze allereerste winkel in Azië en we zijn van plan om hier steeds meer winkels te openen."