Odin ziet samenwerking met Marqt niet zitten

Odin ziet samenwerking met Marqt niet zitten

Voor een eventuele samenwerking hoeft de duurzame supermarktketen Marqt niet aan te kloppen bij bio-supermarkt Odin, dat 23 filialen telt. Dat zegt Odin-directeur Merle Koomans van den Dries in een interview met RetailTrends. "Qua formule sluit het wat mij betreft niet aan en qua kostenstructuur zit ik er op dit moment ook niet op te wachten."

Het rommelt bij Marqt. Bestuursvoorzitter Joost Leeflang hield het door een conflict met de aandeelhouders al na een jaar voor gezien, de volledige raad van commissarissen stapte op en grote winkels gaan dicht. Eind dit jaar komt Marqt met een nieuwe strategie.

Koomans van den Dries is niet verbaasd over de problemen bij Marqt, dat in ruim tien jaar tijd nog geen winst wist te maken. Ze wijst op de dure locaties en op het in haar ogen dervinggevoelige en arbeidsintensieve concept. Ook vindt ze het profiel niet heel scherp. "Ze zitten er toch een beetje tussenin. Ze zijn niet bio en ze zijn ook niet regulier. Het is een beetje allebei en dan zijn ze voor een reguliere winkel verhoudingsgewijs nogal duur."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!