Keymusic beticht Bax Music van bedrijfsspionage

Keymusic beticht Bax Music van bedrijfsspionage

Het inmiddels doorgestarte Keymusic verdenkt concurrent Bax Music van het stelen van bedrijfsgevoelige informatie rondom het filiaal in Apeldoorn. De muziekwinkelketen maakte vorige maand een doorstart onder de vleugels van drummer en ondernemer Jan ’t Hoen.

De winkel van Keymusic in Apeldoorn stapte tijdens de doorstart ‘stiekem’ over naar Bax Music, en nam alle zakelijke contracten mee, meldt De Stentor. Zo lijkt de overstap naar een franchisewinkel van Bax Music pas twee weken na de doorstart van Keymusic bekend gemaakt te zijn. 

“Ze hebben een spelletje gespeeld en dat pik ik niet”, zegt ’t Hoen over de volgens hem 'stiekeme' overstap. “Ik heb contracten gezien die ze gewoon van ons hebben overgeschreven. Dat mag niet.” Hij zegt inmiddels bezig te zijn met het ondernemen van juridische stappen. “Bax heeft geen rock and roll. Het zijn toch meer jongens van de snoeren en de stekkertjes”, laat hij verder weten.

Mark van der Ende, eigenaar van de Apeldoornse Bax Music-vestiging, zegt eerlijk te zijn geweest over het aanbod van Bax. De franchiseondernemer ontkent informatie door te hebben gespeeld en zegt dat de doorstarter van Keymusic ‘stemming aan het maken is’. Ook Jochanan Bax, directeur van Bax Music, ontkent de situatie. “We zitten al heel lang in deze business en hebben een marktaandeel van 65 procent. Ik zou echt niet weten wat wij kunnen leren van Jan ’t Hoen.”
 

Reacties 1


Frans De Groot 8 aug, 18:08

Ach doen in een glas water is dit. Was van de week bij media markt Rotterdam was ook met 5 klanten in de winkel ik geef m m nog 3 jaar zijn ze ook weg. Deze vorm winkels zal niet overleven. Die van Bax wel. Je heb gewoon pech keymusic

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!